26 липня

Прес-реліз Дружньою командою до нових знань та компетенцій

20 – 21 липня 2020 року пройшов онлайн-тренінг «Підвищення рівня компетенції громадських організацій». Назва тренінгу говорить сама про його зміст. Учасниками тренінгу стали лідери громадських організацій, а також компетентні, досвідчені їх представники та ті, які тільки розпочинають свою громадську діяльність в організаціях. Учасники тренінгу відпрацювали практичні навички із розробки бачення, місії та стратегії розвитку громадських організацій, оволоділи новими інструментами інтернет-комунікації: як працювати із цільовою аудиторіє в інтернет просторі, як формулювати ключові повідомлення та на яких інтернет-ресурсах найбільш вигідно та корисно розміщувати інформацію. Однією з важливих тем, про яку говорили учасники тренінгу, стосувалася того, як залучати зовнішні ресурси на реалізацію проєктів, а саме про місцеве та державне фінансування, про міжнародні та вітчизняні організації, які підтримують проєктну діяльність. Із цікавістю представники громадських організацій включилися у практичне завдання – створити власний план залучення коштів використовуючи: краудфандинг (де, який проєкт, коли, які кошти), комерційну пропозицію спонсору (який проєкт, які вигоди), підприємницьку діяльність громадських організацій (що? І кому продаємо?), партнерство або мережа (хто?, чим?, коли допомагає?, які цінності?). І, треба відзначити, що учасники проявляли неабиякий креатив, запропонували велику кількість цікавих та оригінальних ідей для нових проєктів. На тренінгу представники ГО ділилися досвідом та відверто зазначили, що вони з великим бажанням готові розповідати про діяльність своїх ГО, але час від часу стикаються з різними проблемами: від об’єднання мешканців громади над вирішенням суспільно значимого питання і до пошуку фінансових ресурсів на його вирішення. Враховуючи успішність та якість виконаних завдань учасниками тренінгу, які ставили та пропонували тренери, можна сподіватися, що робота кожного з них стане більш професійною. І скоро ми знову отримаємо нові проєктні рішення, які будуть реалізовувати громадські організації в Золочівській, Мереф’янській, Малинівській, та Старосалтівській громадах. Тренінг провели Олег Кулініч – тренер, експерт з питань управління проектами та розвитку громадянського суспільства Артем Коновалов – тренер, експерт з інституційного розвитку й проєктного менеджменту для організацій громадянського суспільства *** Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комʼюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.   фото1   Фото21