9 квітня

Прес-реліз ГС «Харківський університетський консорціум» вітає переможців конкурсу «Місцеві ініціативи для розвитку громади, 2020» і бажає успішної реалізації проєктів!  Переможцем цьогорічного конкурсу від Золочівської ОТГ став проєкт «Сьогодні в тренді бути ecofriendly» від громадської організації «Золочівщина – територія розвитку», який має на меті підвищити екологічну культуру населення Золочівської ОТГ шляхом проведення просвітницької кампанії для дітей та молоді. Навчання та тренінги для цільової аудиторії будуть орієнтовані на популяризацію процесу компостування відходів, заохочення до роздільного збору твердих побутових відходів. Крім того, виконавці проєкту підготували цікаві конкурси на еко-тематику для жителів громади. Від Малинівської ОТГ переміг проєкт «Облаштування зони відпочинку в с. Стара Гнилиця» від ініціативної групи села Стара Гнилиця Малинівської ОТГ. В рамках проєкту передбачається обладнати простір біля ріки так, щоб було комфортно та затишно всім категоріям людей. Мешканці, що прийшли відпочити на природі зможуть насолодитися комфортом (прогулятися, посидіти на лавочках чи на траві, пограти у волейбол, діти – розважитись на дитячому майданчику), а ті що прийшли покупатися у річці зможуть це зробити зручно і головне безпечно. З такою амбітною метою ініціативна група буде ініціювати громадські слухання для мешканців громади щодо вирішення питань – місця облаштування зони відпочинку, вибору матеріалів та обладнання та планування території. Такі механізми участі мешканців у питаннях розвитку громади є актуальними та спроможні посилити активність населення для вирішенні потреб місцевого значення. ГС «Харківський університетський консорціум» було проведено конкурс «Місцеві ініціативи для розвитку громад, 2020», з 10 лютого по 10 березня 2020року. Мета конкурсу – підтримати організації та ініціативні групи, які допомагають активізувати мешканців, просувають механізми участі громадян у прийнятті рішень, включають різні групи населення до конструктивного діалогу та взаємодії між собою та органами влади для вирішення проблем громади та зможуть реалізувати проєкти. На участь у конкурсі проєктів «Місцеві ініціативи для розвитку громад» всього було подано 10 проєктних заявок. З них 6 підготовлені представниками громадських організацій, ініціативними групами від Золочівської ОТГ та 4 від Малинівської ОТГ. Всі підготовленні проєктні заявки мали неабияку цінність у активізації мешканців до конструктивного діалогу і взаємодії між собою та з органами влади на вирішення проблем громади. Всім учасникам конкурсу бажаємо успіхів і натхнення у роботі, віри у свої сили, невичерпної енергії, впевненості у реалізації ідей щодо згуртування та розвитку громади, а ГС «Харківський університетський консорціум» завжди готова надавати належну підтримку місцевим ініціативам.  Конкурс проєктів «Місцеві ініціативи для розвитку громад» реалізує ГС «Харківський університетський консорціум», виконавець проєкту «Голос громади у місцевому самоврядуванні», який впроваджується у рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) для місцевих громадських організацій, ініціативних груп та молодіжних рад з громад 3-ої когорти, які є партнерами програми DOBRE у Харківській області.